webbmaster

trosundervisning

Trosundervisning - barn och ungdomar

Hösten 2017

Andra och fjärde lördagen i
månaden, kl. 10.00-13.00
Obs! Den heliga mässan firas kl. 12.15!

Höstterminen 2017 startar 9 september, kl. 10.00

Information om undervisningen

Församlingen har trosundervisning två gånger i månaden, på lördag från kl. 10:00-13:00.

Det är en modell som brukar fungera, men om den skall fungera ännu bättre krävs engagemang också av föräldrarna, som t.ex. kan ställa samman ett mellanmål till de deltagande i undervisningen. I samband med undervisningen firas mässan alltid kl 12:15.

Vem är barnens förebilder? Jo, föräldrarna! Här krävs det att föräldrarna också är med sina barn och ungdomar! Denna mässa liksom alla mässor som firas i församlingen är öppen för alla.

Om ditt barn är döpt i den katolska tron och är i skolåldern får ditt barn förbereda sig för mottagande av den första heliga kommunionen och sedan även konfirmationen genom undervisningen, katekesen, i församlingen. Inför såväl Första Kommunion som Konfirmation behöver barnen hat deltagit regelbundet i undervisningen i minst 2 år.

Föräldrarna hälsas speciellt välkomna att tillsammans med sina barn och ungdomar fira den heliga mässan kl.12.15 i samband med undervisningen.
Har Du frågor angående undervisningen m.m. eller kan du hjälpa till med något praktiskt, tag gärna kontakt med kyrkoherden!

Är du vuxen men inte konfirmerad? Ta kontakt med kyrkoherden.

Maria1

 

[Välkommen] [Aktuellt] [Församling] [Gudstjänster] [Expedition] [Ungdom] [Trosundervisning] [Vår kyrka] [Aktiviteter] [Kör] [Församlingshjälpen] [Vår tro] [Länkar] [Kontakt] [Katekesundervisning]

Copyright © 2017 S:t Eskils Katolska Församling Örebro